Apple lanserar ”Apple for Kids”

Apple har lanserat sin nya portal ”Apple for Kids” på sin supportwebbplats. Denna tjänst erbjuder föräldrar och vårdnadshavare en enda kontaktpunkt för att få sina barn installerade på Apples enheter, tjänster och plattformar och hantera deras användning.

Avsnittet innehåller snabblänkar högst upp för att hantera din familjedelning och lösa vanliga problem, till exempel vad du ska göra om ditt barn har glömt lösenordet, eller om de av misstag köpte något från App Store eller Apples tjänster.

Längre ner på sidan finns ett antal instruktioner som pekar vuxna i rätt riktning om de vill ställa in ”Familjedelning” eller få ett barn inställt på en iPhone, iPad, iPod touch eller Mac.

I USA kan användare över 13 också hitta länkar som visar dem hur man uppdaterar sitt Apple ID-födelsedatum.

Längre ner på sidan kan vuxna lära sig hur ”Fråga om köp” fungerar. När ”Fråga om köp” är aktiverat får barn tillstånd från den utsedda ”familjearrangören” innan de köper. Det finns också länkar som förklarar hur du hittar saknade enheter med ”Hitta”-appen.

Den sista underavsnittet visar olika sätt att hindra barn från att göra köp i appen, ställa in gränser med skärmtid och använda föräldrakontroll barnens enheter.

Lämna en kommentar

Din mailadress kommer inte bli publicerad.