Bakgrundsbilder vi minns – tillgängliga i 5K

Mycket har hänt gällande design sedan första versionen av Mac OS X släpptes för 20 år sedan. Återupplev historien genom bakgrundsbilder i upplösningen 5K.

I onsdags var det 20 år sedan första versionen av operativsystemet Mac OS X släpptes. Det var lördagen 24 mars 2001 som ”Cheetah” visades upp för allmänheten och även då menyraden ”dockan” såg dagens ljus. Detta var även något som tidigare Apple-anställde Scott Forstall uppmärksammade genom att skriva dessa rader på sin Twitter:

För att fira, men också återuppleva gamla bilder, delar vi med oss av bakgrundsbilder från sajten 512 Pixels. På sidan kan du hitta alla bakgrundsbilder som kom förinstallerade på Mac ända från 2001 och framåt. Dessutom har alla bakgrundsbilder släppts i upplösningen 5K – vilket är mycket trevligt.

Skulle du mot förmodan inte kunna väja bakgrundsbild från 512 Pixels finns alternativ för dig. Det är Twitter-användaren J3nRa1n som skapat unika bakgrundsbilder, i upplösningen 8K, där hon kombinerat alla versionen och bakat ihop dem till en.

Lämna en kommentar

Din mailadress kommer inte bli publicerad.