Apple eventet var minst sagt ”loaded” med nya produkter

Vi fick se mängder av nya produkter, fler än vi någonsin hade kunnat föreställa oss under tisdagens event från Apple.

Apple Card Family
Apples kreditkort kommer att kunna delas med hela familjen, även barn över 13 år. Detta gäller dock endast för USA.

Apple Podcaster
Appen Podcaster får ett nytt utseende. Apple presenterade också den nya prenumerationstjänsten för Podcaster, den kommer till 170 länder redan nästa månad.

YouTube video

iPhone 12 – nu i lila
En ny färg på iPhone 12 i form av lila, detta gäller dock inte Pro-modellerna.

YouTube video

AirTags
ÄNTLIGEN släppte Apple sina omtalade AirTags. Taggen har, förutom möjligheten att bli hittad, också en högtalare för att spela upp ljud. Batteriet ska räcka i ett år och ska kunna bytas av användaren själv. Den är vattentät IP67, med andra ord tålig för 1 meters djupt i 30 minuter.

Pris: 350kr/styck eller 1 195kr för 4-pack. Kan beställas på fredag, lanseras 30 april.

Apple TV 4K
Apple presenterade en ny Apple TV som kommer med A12-chip, 4K High Frame Rate HDR, WiFi 6 och Thread. Detta tillsammans med en ny Siri-kontroll men nya knappar och iPod-scrollhjul. Nytt är också att det finns en på/av-knapp, mute och Siri-knapp på sidan.

Pris: 32GB för 1 995kr och 64GB för 2 195kr och kan beställas 30 april och tillgänglig slutet av maj.

YouTube video

iMac
En annan stor nyhet är den nya iMac som lanserades. En 24” som kommer med M1-chip (85% snabbare CPU, 50% snabbare grafik än tidigare). Den ska, precis som MacBook-modellerna vara väldigt tyst, endast 10 dB och tjockleken ör endast 11,5 mm och knappt 5 kilo tung.

FaceTime-kamera nu i 1080p och bättre ljud genom sex högtalare som har stöd för Dolby Atoms. Strömkontakten är helt ny, detta genom den nya magnetlösningen. Nytt är också att det finns uttag för Ethernet i ”strömsladden”. Det går att få upp till fyra USB-C portar varav två har stöd för Thunderbolt. Nya iMac stödjer extra skärm med 6K samt möjligheten att köra iOS och iPad-appar.

Tre olika färgmatchade keyboard med låsknapp, trådlös Touch ID eller numerisk del med Touch ID med färgmatchade möss och trackpad. Tangentborden kommer med nya knappar så som ”emoji, spotlight, diktering och stör ej och låsknapp”. Den kommer i sju nya färger – blå, grön, rosa, silver, gul, orange och lila.

Priset börjar på 15 995kr, 18 495kr eller 20 995kr. Förbeställ 30 april och tillgänglig i slutet av maj.

YouTube video

iPad Pro
Nya iPad Pro får M1-chippet, hur coolt är inte det? CPU är 50% snabbare än den förra iPad Pro modellen och grafiken är 40% snabbare än förra modellen. iPad Pro har stöd för både Xbox- och Playstations nya handkontroller, nu också med den haptiska funktionen. Den går att få med upp till 2TB lagring samt 16GB minne. Lagringen är också två gånger snabbare än tidigare.

Den nya Thunderbolt-kontakten har USB-4 support vilket möjliggör datahastighet på 40GB/sekund. Det gör det också möjligt att använda Apples Pro XDR-skärmen på 6K upplösning. Vad gäller uppkoppling har Apple stoppat in 5G som möjliggör hastigheter på 5GB i sekunden – vid perfekta förhållanden. Face ID med hjälp av TrueDepth-kamera på framsidan. I och med att den har TrueDepth-kameran på framsidan går det också att ta foto med ”porträttläge”.

En annan ny funktion är den helt nya UltraWide-kameran på framsidan. Den används bland annat vid videosamtal där kameran använder sig av den nya funktionen ”Center Stage”. Detta innebär att du alltid är centrerad i bilden och du kan röra dig och fortfarande vara ”mitt i bilden” – häftigt! I den större modellen 12,9” har Apple använts sig av Liquid Retina XDR skärm som möjliggör att ha samma skärpa, ljus och kontraster som Apples Pro XDR-skärmen.

Pris från 9 495kr för 11” och 12 995kr för 12,9”. Förbeställ 30 april och tillgänglig under andra halvan av maj.

Lämna en kommentar

Din mailadress kommer inte bli publicerad.