Apples bilar samlar data på svensk mark

Råkar du se en bil som ser ”lite märkligt ut” kan du precis sett en av Apples bilar som just nu samlar in mer data om Sverige för Apple Maps.

Foto: Google Maps

När Apple släppte iOS 14 kom det med flera nyheter till Apple Maps. Bland annat stöd för navigering för cyklister och ”Look Around” motsvarighet till Googles tjänst som heter Google Streetview.

Enligt sajten Feber kan detta vara på gång då Apple började köra med sina bilar i Sverige med start 6 april 2021. De ska fortsätta köra runt ända fram till slutet av maj.

Detta stämmer bra överens med Apples egna sida ”Bildinsamling för Apple Maps” där man verkar fokusera mer på Sverige under april till juni.

Vi vet så klart inte med säkerhet vad man ska använda datan till men det ligger när tillhands att tro att ”Look Around” är på gång i vårt avlånga land. Hoppas det dyker upp så snart som möjligt.

Har du sett någon Apple Maps-bil i din stad får du gärna skriva av dig i kommentarsfältet.

Källa: Feber


6 Replies to “Apples bilar samlar data på svensk mark”

 1. Julius

  Såg 2 stycken i Jönköping idag. Följde efter en en bit innan den tog en väg åt ett håll jag inte skulle till. Det var som en dröm som gick i uppfyllelse, alltid viljat vara med på Google Maps men applr Maps duger bra

 2. 0941-podden

  Spännande och tack för att du delar med dig 🤩

  Jag (Danne) har fastnat på Google Maps för länge sen, men tyvärr var det under en hundpromenad och min hund gjorde precis nummer två när bilen kom. Mycket riktigt det var det som visades på internet sen 😂

  Det var mina 15-minuter hos Google 💩

 3. nidal kersh

  En apple Maps bil kvaddade vår bil 13 maj i stureby. Apple vägrar ta ansvar. Söker vittnen och någon som kanske lyckades ta en bild på apple Maps bilen i området. Apple hävdar att de inte varit där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *