Kan 120Hz komma till Apple TV innan iPhone?

Kod i senaste betan av tvOS tyder på att nästa generation av Apple TV kommer få stöd för 120Hz. Stämmer detta kommer Apple TV kunna leverera en helt ny upplevelse när det kommer till spel.

Många om inte nästan alla andra telefontillverkare har lagt till stöd för 120Hz på sina enheter, men Apple har oklar anledning skjutit på denna upplevelse. Många trodde att det skulle komma med iPhone 12 men enligt Jon Prosser fick Apple skrota den funktionen och spara den till kommande iPhone 13 som väntas i höst.

Men nu har det hittats kod i senaste tvOS 14.5 som tyder på att nästa generation av Apple TV förväntas få stöd för 120Hz. Detta för att nuvarande Apple TV 4 eller 4K inte har hårdvaran för att driva en så hög uppdateringsfrekvens. Detta i sin tur kommer vara en stor lyft när det kommer till spelupplevelsen på Apple TV, något som också varit på tapeten kring nästa version.

Men för att kunna nyttja dessa 120Hz på din TV behöver den ha stöd för HDMI 2.1, något som sakta håller på att rullas ut. Skulle du ha HDMI 2.0 på din TV stödjer denna ”bara” 4K i 60Hz.

Källa: iMore

Lämna en kommentar

Din mailadress kommer inte bli publicerad.