Netflix rullar ut rumsligt ljud till iPhone och iPad

Netflix har påbörjat sin utrullning av ljudfunktionen rumsligt ljud även känt som Spatial Audio till iPhone och iPad. Nyheten rapporterades först av en användare på Reddit hittat funktionen på sin enhet.

Under 2020 presenterade Apple funktionen rumsligt ljud först till AirPods Pro vilket senare i maj också kom till deras musiktjänst Apple Music. För beskriva funktionen i korthet innebär det att sensorerna följer huvudets rörelser, vilket ger en upplevelse av att befinna sig i en biosalong. Sedan tidigare har serier på Apple TV+ haft stöd för detta och upplevelsen blir verkligen ett lyft. Det ska tilläggas att funktionen fungerar endast med AirPods Pro och AirPods Max i dagsläget.

En talesperson för Netflix har bekräftat för 9to5Mac att företaget har börjat lansera rumsligt ljud som stöds på iPhone och iPad med iOS 14 och nyheten rapporterades först av användare på Reddit.

Bild: iGeneration

I iOS 15 tas rumsligt ljud till nästa nivå med ett nytt stereo-alternativ. Då simuleras rumsligt ljud-upplevelsen för icke Dolby Atmos innehåll. Detta gör att AirPods Pro och AirPods Max-användare kan lyssna på i stort sett vilken låt eller video som helst.

Skulle du inte se stöd för rumsligt ljud i Netflix-appen, se då till att du har den senaste versionen från App Store och fortsätt kolla under de kommande veckorna. Netflix säger att detta kommer bli en långsam lansering.

Källa: 9to5Mac

Lämna en kommentar

Din mailadress kommer inte bli publicerad.