Så får du in ditt covidpass i Apple Plånbok

När det nu nalkas nya regler kring uppvisande av covidpass visar vi dig hur du enkelt lägger in det i din Apple Plånbok (Wallet) som sedan kan speglas till din Apple Watch.

Först och främst vill vi säga att detta är inget nytt, vi har haft detta sedan i somras på våra enheter. Men med tanke på de nya reglerna som ökar kraven på uppvisade av covidpass tyckte vi dessa tips var på sin plats.

Förberedelser
Du behöver ha ditt covidpass nerladdat som fil eller visa din QR-kod på en annan enhet för att detta ska fungera.

Covidpass.eu
Ett enkelt sätt är att besöka denna sida och följa de tydliga instruktionerna. Här får du möjlighet att starta din kamera på din enhet och sedan scanna din QR-kod.

https://www.covidpass.eu/

CovidPass
Påminner extremt mycket om den första sidan vi tipsa om, men denna webbplats har även stöd för att ladda upp filer. Dessutom får du tillgång till att göra ett färgval innan du klickar på sista punkten ”Add to Wallet”.

https://covidpass.marvinsextro.de

Stocard (App)
Detta är en app som finns tillgänglig på App Store där du kan lägga till olika typer av kort som medlemskort och annat. Men sedan covid har även appen anpassat sig och där finns nu alternativet att lägga till både första och andra sprutan.

När du scannat din QR-kod och allt är inlagt lägger du enkelt in passet i din plånbok genom att klicka på de tre prickarna och väljer alternativet ”Lägg till i Apple Wallet”.

Slutsats
Alla dessa olika tips har samma resultat, det är mer en fråga om tycke och smak kring hur slutresultatet presenteras. Men nu kan du enkelt uppvisa ditt covidpass på din iPhone eller via din Apple Watch när du är ute och far.

Glöm inte att skydda din data, se därför till att alternativet ”Plånbok” är avstängt när din telefon är låst. Hur du vill göra är upp till dig och vill du ändra inställningarna går du enkelt till Inställningar > Face ID och lösenord > Tillåt åtkomst från låst skärm.

2 Kommentarer

 1. MM on

  Det går faktiskt även att skanna direkt från covidbevis.se och få den inlagd direkt i Wallet-appen då iOS 15.4 stödjer detta numera. Du behöver alltså inte kringgå 3e partsappar eller sidor längre.

  Svara
  • 0941-podden on

   Hej MM!
   Det stämmer det du skriver gällande sidan covidbevis.se och stödet direkt i Wallet-appen. Denna nyhet skrevs innan detta blev verklighet så därför tipsade vi om detta då i november 2021.

   Men tack att du indirekt uppdaterade informationen kring denna nyhet och tack för feedback – vi hörs!

   Svara

Lämna en kommentar

Din mailadress kommer inte bli publicerad.